Luqe 19 Posted September 28, 2017 Tagliatella z kurczakiem Jako że się znam trochę na gotowaniu bo jest to moje hobby chciałbym się podzielić z wami moją wiedzą na temat gotowania. Będę się starał co tydzień pisać dla was jeden przepis który według mnie jest prosty i smaczny. Dzisiaj jako pierwsze danie poleci wyżej wymieniona Tagliatella z kurczakiem . Składniki: Makaron Tagliatella Pieczarki Cebula Filet z kurczaka sól, pieprz czosnek granulowany słodka śmietana 36% Olej lub oliwa z oliwek (Dla tłuściochów smalec ) Ser (Jak widać nic wymagającego ) Sposób wykonania: Pierś z kurczaka kroimy w kotkę. i smażymy na patelni aż się lekko zarumieni ale żeby mięso się całe w środku nie '' ścięło ' gdyż będziemy dodawać jeszcze inne składniki i nie chcemy aby nasz kurczaczek był po prostu suchy .. Do kurczaka dodajemy prędzej pokrojone pieczarki w plasterki, cebulkę pokrojoną w kosteczkę i smażymy na średnim ogniu do czasu aż cebulka się zeszkli i zacznie wydawać wyrazisty zapach. Gdy cebulka się usmaży dodajemy czosnek granulowany ( wedle uznania ) sól pieprz i mieszamy dajemy aby kurczak wchłoną cały czosnek dosłownie 5-6s. Następnie dodajemy prędzej ugotowany makaron all-dente i znowu mieszamy aby makaron się najzwyczajniej w świecie podgrzał, gdy makaron już jest gorący dodajemy słodką śmietankę 36% mieszamy i po dosłownie 2 minut zdejmujemy na talerz. Na górę sypiemy startym serem i GOTOWE ! Prawda że to nie jest trudne ? a obiecuje wam że robi wrażenie Smacznego~~ Luqe 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
 Carolinka 838 Posted September 28, 2017 Szkoda, że bez zdjęć, wykonanych przez Ciebieee :-) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Luqe 19 Posted September 28, 2017 Może z czasem się wykombinuje że będe robić zdjęcia ale zobaczmy czy to sie przyjmie Quote Share this post Link to post Share on other sites
oloo 5 Posted September 28, 2017 Dziś też mnie robiłem leczo, ale też bez zdjęć, następnym razem i ja coś dam Quote Share this post Link to post Share on other sites
walek12 0 Posted November 10, 2020 nigdy nie jadłem, ale na pewno spróbuję. Słyszeliście może o desce do krojenia, która nie zostawia śladów? Ponoć jest z poliwęglan lity, ale nigdzie nie mogę tego znaleźć. (dowiedziałem się od znajomej). Quote Share this post Link to post Share on other sites